top of page

BIldene er fra Sandvika barne- og ungdomsteater sin oppsetning i 2015

GENERASJON PRESTASJON

Idé og manus av Merete M. Stuedal og Lisa Smith Walaas

Med tekster av Sara Li Stensrud m.fl

Streberen sliter med at han kun får toere på skoleprøver. Foreldrene er skuffet over ham, og han føler seg som en taper. Et møte med selveste Mark Zuckerberg gjør at selvtilliten øker og hverdagen blir enklere å takle.

 

Miss Selfie briljerer på sosiale medier, hun elsker å ta bilder av seg selv og dele dem med andre. Et brutalt og surrealistisk gameshow kårer henne til den «diggeste dama» i Bærum, men hva da med de som ikke når helt opp?

 

Lille Ole drømmer om at klassekameratene skal beundre ham. En dag bestemmer han seg for å kle seg ut som en superhelt, og medelevene begynner å dyrke ham som en helt, men i skolegårdens mørke kroker og kriker er det fare på ferde. En av de eldste guttene er misunnelig på Oles superheltmuskler, og bestemmer seg for å rive image hans i fillebiter. Ole er sjanseløs.

 

Flink Pike går ut av ungdomsskolen med toppkarakterer i alle fag, men hun har ikke noe overskudd igjen til et sosialt liv. Hun trener flere ganger i uka, men hun blir aldri tynn nok. Skolearbeid og spiseforstyrrelser har tatt over livet hennes, og hva hjelper vel et karaktersnitt på 5,7, når man ligger i graven?

 

Hora hadde den perfekte kjæresten, men når forholdet en dag tar slutt forvandles drømmegutten til en smålig og bitter skygge av seg selv. Nakenbildene hun sendte til ham for moroskyld finner veien til internett og livet hennes blir snudd på hodet. 

TID: ca 60 min

ROLLER: 10 ++

MÅLGRUPPE: Ungdom

SJANGER: Dokumentarisk, drama, musikkteater

bottom of page